Sport/WK voetbal
262195411
WK voetbal

Bekkenkneuzing Amerikaanse held Pulisic, meespelen tegen Oranje twijfelachtig

Medische verzorging voor Christian Pulisic.

Medische verzorging voor Christian Pulisic.

De Amerikaanse voetballer Christian Pulisic heeft een bekkenkneuzing overgehouden aan het duel met Iran op het WK voetbal. Dat meldde de Amerikaanse bond via Twitter.

Medische verzorging voor Christian Pulisic.

Medische verzorging voor Christian Pulisic.

Er wordt van dag tot dag bekeken hoe het met hem gaat en daarmee is nog onduidelijk of de aanvallende middenvelder van Chelsea zaterdag kan meedoen in de wedstrijd uit de achtste finales tegen het Nederlands elftal.

Pulisic (24) wordt gezien als de belangrijkste speler in het elftal van bondscoach Gregg Berhalter. Tegen Iran tikte hij enkele minuten voor rust de bal in het doel, maar de nummer 10 botste daarbij wel hard op doelman Alireza Beiranvand.

Pulisic werd een tijdje behandeld op het veld. Hij keerde in de tweede helft niet meer terug op het veld, maar ging voor onderzoek naar het ziekenhuis.

De speler was zelf optimistisch. „Geen zorgen, ik zal klaar zijn voor zaterdag”, meldde Pulisic vanuit het ziekenhuis.

Amerikaanse voetballers genieten na kwalificatie van vrije dag

De Amerikaanse voetballers hebben na het bereiken van de achtste finales op het WK een vrije dag gekregen. Bondscoach Gregg Berhalter zag zijn elftal dinsdag met 1-0 winnen van Iran en zo achter Engeland als tweede eindigen in groep B.

De Verenigde Staten strijden zaterdag met het Nederlands elftal, in het Khalifa International-stadion, voor een plek in de kwartfinales. Berhalter geeft vrijdag om 12.45 uur een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje. Louis van Gaal, bondscoach van Nederland, begint om 12.00 uur aan zijn vooruitblik.

Oranje won vier van de vijf voorgaande ontmoetingen met de Amerikanen. Dat waren allemaal oefeninterlands. Het laatste duel, in 2015, ging verloren: 3-4.