Sport/Voetbal
262325618
Voetbal

Atletico Madrid rouwt om clubicoon en 14-jarige jeugdspeler

Het stadion van Atletico Madrid.

Het stadion van Atletico Madrid.

MADRID - De vlaggen bij het stadion van Atletico Madrid werden zaterdag halfstok gehangen vanwege de dood van een jeugdspeler, en zondag bleven ze dat omdat ook een oud-speler van de club overleed.

Het stadion van Atletico Madrid.

Het stadion van Atletico Madrid.

José Luis Capon is op 72-jarige leeftijd gestorven. De verdediger speelde verspreid over twee periodes negen jaar voor Atletico, waarmee hij onder meer twee keer kampioen van Spanje (1973 en 1977) werd.

De geboren Madrileen, die dertien interlands voor Spanje speelde, veroverde met Atletico in 1974 na verlies van de finale van de Europa Cup 1 wel de wereldbeker voor clubs en twee jaar later de Spaanse beker. De Madrileense club organiseerde in 1980 een afscheidswedstrijd voor Capon in het oude stadion Vicente Calderon.

Bij het huidige onderkomen, Wanda Metropolitano, werden de vlaggen zaterdag al halfstok gehangen vanwege de dood van de 14-jarige Christian Minchola. De aanvaller was bezig aan zijn zesde jaar in de jeugdopleiding van Atletico. Op de website van de club brachten directeur Miguel Angel Gil, trainer Diego Simeone en aanvoerder Koke een eerbetoon aan Minchola. „Het leven is erg oneerlijk”, aldus Koke.

Coronavirus

Het is nog onduidelijk of de twee ’Rojiblancos’ aan het coronavirus zijn overleden. Volgens Spaanse media is dat in het geval van Minchola in ieder geval niet zo.