Sport/Voetbal
2624054
Voetbal

Excelsior twee duels zonder Messaoud

Ali Messaoud

Ali Messaoud

Excelsior kan twee duels geen beroep doen op Ali Messaoud.

Ali Messaoud

Ali Messaoud

De 27-jarige middenvelder is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo (1-0).

Messaoud kreeg in de 85e minuut na ingrijpen van de VAR een rode kaart voor een tackle op Axel Borgmann. De aanklager betaald voetbal stuurde hem een schikkingsvoorstel voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee ging hij akkoord. Messaoud mist de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Vitesse.

Thomas Bruns (Vitesse) en Atakan Akkaynak (Willem II) kregen na hun rode kaart in het afgelopen weekeinde hetzelfde schikkingsvoorstel van de aanklager: drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk. Beiden zijn daarmee akkoord gegaan.

De rode kaart die Simon Gustafson (FC Utrecht) kreeg in het duel met FC Groningen is geseponeerd. De strafzaak van Robin van Persie (Feyenoord) komt aan de orde bij de tuchtcommissie van de KNVB, nadat hij een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk had afgewezen.