Nieuws/Sport
2625735
Sport

World Series lonken voor Oranje-vijftal

Didi Gregorius in actie namens de Yankees.

Didi Gregorius in actie namens de Yankees.

NEW YORK - Een recordaantal van vijf Nederlandse internationals komt dit jaar uit in de play-offs voor de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen.

Didi Gregorius in actie namens de Yankees.

Didi Gregorius in actie namens de Yankees.

Het betreft Didi Gregorius (New York Yankees), Jonathan Schoop (Milwaukee Brewers), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en het 21-jarige supertalent Ozzie Albies (Atlanta Braves).

Naast de vijf clubs van de spelers van het Koninkrijksteam hebben ook Houston Astros, Oakland A’s, Chicago Cubs, Cleveland Indians en Colorado Rookies zich voor de knock-outfase van het sportspektakel geplaatst.

De play-offs gaan vanavond van start. Morgen staat de opvallende confrontatie tussen Oakland A’s en New York Yankees op het programma. De wedstrijd tussen de club met de laagste (A’s) en één van de hoogste (Yankees) salarisbudgetten van de MLB (56 miljoen versus 196 miljoen). Oakland is de club van Billy Beane, beroemd van de film ’Moneyball’ en huidig adviseur van AZ Alkmaar.

Van de vijf spelers van het Koninkrijksteam is Bogaerts de enige die ooit de World Series won. Dat lukte in 2013 met zijn huidige club Boston Red Sox.

De play-offs beginnen met drie knock-outfases, waarna de twee overgebleven teams vanaf dinsdag 23 oktober in een best-of-seven gaan uitmaken wie dit jaar de World Series wint.