Sport/Wielrennen
262753491
Wielrennen

Ook Kirsch houdt het voor gezien

Daniel Oss verlaat Tour met breuk in halswervel

Daniel Oss (midde, archiefbeeld)

Daniel Oss (midde, archiefbeeld)

Daniel Oss is donderdag niet meer van start gegaan in de Tour de France. De 35-jarige Italiaanse wielrenner van Team TotalEnergies blijkt woensdag bij een valpartij een breuk in zijn halswervel te hebben opgelopen.

Daniel Oss (midde, archiefbeeld)

Daniel Oss (midde, archiefbeeld)

Oss kwam in de etappe tussen Lille en Arenberg ten val in de derde kasseistrook toen hij een toeschouwer raakte die aan het filmen was. Daarbij ging ook de Oostenrijker Michael Gögl (Alpecin - Deceuninck) tegen de vlakte. Hij moest meteen opgeven.

„De onderzoeken wijzen op een breuk in de halswervel, waardoor hij enkele weken niet mag fietsen”, meldt TotalEnergies over Oss.

Met Jack Haig (Bahrain Victorious) was er woensdag nog een derde slachtoffer in de vijfde etappe, die zowat van start tot finish voor chaos in het peloton zorgde.

Ook Kirsch naar huis

Ook de Luxemburger Alex Kirsch is uitgestapt. De renner van Trek-Segafredo had al sinds de start van de Tour in Denemarken last van buikgriep en eindigde vrijwel elke etappe als een van de laatsten. Kirsch besloot donderdag nog wel te starten, maar hield het al snel voor gezien.

Er zijn nu nog 172 renners over in de Tour de France.