Nieuws/Sport
26295
Sport

Ook Locadia staat voorlopig weer aan de kant

Siem de Jong ruim een maand aan de kant

Siem de Jong in duel met Amin Younes.

Siem de Jong in duel met Amin Younes.

Siem de Jong en Jürgen Locadia staan voorlopig weer aan de kant bij PSV. De Jong heeft een scheurtje in zijn lies overgehouden aan zijn invalbeurt zondag in de topper tegen Ajax, waarin hij PSV met de gelijkmaker een punt bezorgde (1-1).

Siem de Jong in duel met Amin Younes.

Siem de Jong in duel met Amin Younes.

Locadia staat al maandenlang aan de kant vanwege een liesblessure en heeft onlangs tijdens zijn revalidatie een knieblessure opgelopen.

Locadia ondergaat in de komende dagen aanvullend onderzoek om de exacte schade te kunnen vaststellen. Dan wordt ook duidelijk hoe lang de ongelukkige aanvaller nu weer moet herstellen. De Jong staat vier tot zes weken aan de kant, meldde PSV dinsdag. De aanvallende middenvelder mist daardoor de eerste wedstrijden na de winterstop.

De blessuregevoelige De Jong kwam mede vanwege fysieke problemen pas zeven keer in actie voor PSV. De broer van aanvoerder Luuk was de afgelopen weken wel weer op dreef, met de winnende treffer tegen Go Ahead Eagles (1-0) en de gelijkmaker tegen Ajax. De 27-jarige schaduwspits raakte kort na die treffer geblesseerd en wandelde de laatste minuten aangeslagen over het veld in Amsterdam.

Willems en Moreno

De verdedigers Jetro Willems en Héctor Moreno vielen tegen Ajax allebei uit, maar bij hen valt de schade mee. Moreno liep een hamstringblessure op, maar hij verwacht na de feestdagen weer fit te zijn. Willems kreeg in de ArenA last van duizelingen en volgt de komende tijd een aangepast trainingsprogramma.