Sport/Wielrennen
2629555
Wielrennen

Knappe zege Van Poppel in België

Danny van Poppel op archiefbeeld.

Danny van Poppel op archiefbeeld.

Danny van Poppel heeft in Wallonië de Mémorial Frank Vandenbroucke op zijn naam geschreven.

Danny van Poppel op archiefbeeld.

Danny van Poppel op archiefbeeld.

De sprinter van LottoNL-Jumbo verraste het overgebleven peloton met een heel vroege sprint en hield stand. Van Poppel bleef in Binche de Belgen Yves Lampaert en Oliver Naesen voor. Taco van der Hoorn van Roompot-Nederlandse Loterij eindigde als vierde. Cees Bol van SEG Racing Academy werd tiende.

In de laatste lokale ronde ontsnapte de Tsjech Zdenek Stybar uit een kopgroep van acht. LottoNL-Jumbo haalde de renner van Quick-Step in de slotkilometers terug, waarop Van Poppel er op bijna een kilometer van de streep vandoor ging op de kasseien. Niemand had meer een antwoord op zijn lange sprint.

De eendaagse koers over 197 kilometer tussen Binche, Chimay en Binche is vernoemd naar Frank Vandenbroucke, de Belgische wielervedette die in 2009 overleed. Vorig jaar ging de zege naar de Belg Jasper De Buyst.

Van Poppel is na Adrie van der Poel (1985), twee keer Jelle Nijdam (1990, 1995) en Ramon Sinkeldam in 2015 de vierde Nederlander die de wielerkoers in Wallonië op zijn naam schrijft. Hij won dit jaar eerder de eendaagse koers Halle - Ingooigem en een etappe in de Ronde van Valencia.