Sport/Voetbal
2631540
Voetbal

Duitse media lyrisch: ’Ajax toonde hoe goed voetbal eruit kan zien’

Duitse media staan vol ongeloof over het optreden van Bayern München, maar hebben ook veel respect voor het spel van Ajax.

„Ajax liet zien Bayern hoe goed voetbal eruit kan zien”, schrijft Die Welt. „Dit jonge team was sneller, brutaler en creatiever. Als Manuel Neuer in de laatste fase niet zo was uitgeblonken zou Bayern deze wedstrijd verloren hebben.”

Der Spiegel vraagt zich wat Bayern-trainer Kovac in de rust gezegd heeft. „Het spel van Bayern bleef na de pauze net zo ongestructureerd als in de eerste helft. Ze hebben geluk gehad dat Donny van de Beek een grote kans miste en dat Neuer nog redding kon bieden bij een vrije trap van Lasse Schöne.”

„Na de goal van Ajax was het overwicht van Bayern verdwenen”, zag Die Zeit. „Ajax had zelfs kort voor de pauze de leiding kunnen nemen. De sterk spelende Ziyech probeerde het van afstand, maar zag Neuer goed reageren. Ajax speelde moediger en liet een heel ander tempo zien dan Bayern.”

„Het zag eruit alsof Ajax de thuisploeg was”, zei Bayern-legende Giovane Elber. „Ze speelden erg zelfverzekerd. Bayern heeft geluk gehad dat Ajax maar één keer scoorde.”