Sport/Wielrennen
263188044
Wielrennen

Jumbo-Visma verwacht dat Steven Kruijswijk in Giro komt bovendrijven

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

De Giro d’Italia start zaterdag op Sicilië met een sensationele tijdrit, waarin eerst een kilometer moet worden geklommen, met daarna een afdaling naar Palermo. Steven Kruijswijk is de man voor Jumbo-Visma die zich tijdens de ouverture op het Italiaanse eiland meteen hoopt te nestelen tussen de klassementsrenners, en om dat drie weken tot de finish in Milaan vol te houden.

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk

„Ik vind het heel erg knap dat Steven na de teleurstelling van het missen van de Tour meteen de knop naar de Giro heeft omgezet”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

Een val in de Dauphiné veroorzaakte een ontwrichte schouder met een breuk, waardoor Kruijswijk niet in de Tour kon aantreden. „Hij heeft het echter goed opgepakt en is vrijwel meteen naar Tignes vertrokken voor een hoogtestage. Steven staat er nu heel goed voor en ik verwacht dat hij in deze Giro komt bovendrijven”, aldus Zeeman.

„Het zal niet hetzelfde worden als in de Tour”, weet Kruijswijk zelf. „We rijden hier met een ander team en zullen niet zo agressief koersen. Het begin in deze Giro is meteen zwaar, met in de derde etappe aankomst op de Etna. Na deze start op Sicilië, zal ik weten hoe ik er voor sta en of het dan realistisch is om voor de podiumplaatsen te gaan.”

Zaterdag in De Telegraaf en op telegraaf.nl een interview met Jumbo-Visma-kopman Steven Kruijswijk.