Nieuws/Sport
2634113
Sport

Volleyballer Keemink naar topclub Modena

MODENA - Volleybalinternational Wessel Keemink heeft een mooie transfer overgehouden aan het recente WK in Bulgarije en Italië.

De tweede spelverdeler van het nationale team zal komend seizoen uitkomen voor de Italiaanse topclub Modena. De verwachting is dat hij bij de Italianen ook niet in aanmerking komt voor een basisplek. De 25-jarige Keemink traint wel al mee met de selectie van trainer Julio Velasco, meldde de club.

Keemink speelde het afgelopen seizoen in België bij Aalst. Hij zou volgens de Volleybalkrant na het WK terugkeren naar Nederland en bij Orion gaan spelen, maar kreeg een uitnodiging bij Modena te komen trainen. De korte trainingsstage leidde meteen tot een contract.

Keemink eindigde met Oranje als achtste op het WK. Die klassering kreeg de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen na een succesvol protest bij de wereldbond FIVB, die Nederland aanvankelijk op de negende plaats had gezet. De achtste plaats betekende dat Oranje de topsportstatus van koepel NOC*NSF heeft gekregen.