26381
Schaatsen

Spruit wil pad richting Winterspelen zelf financieren

Daan Spruit

Daan Spruit

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de 15-jarige langebaanschaatser Daan Spruit uit Alphen aan den Rijn.

Daan Spruit

Daan Spruit

De thuisbaan van Spruit is de Uithof in Den Haag. Hier traint hij vier keer per week met de RTC Opleidingsploeg Zuidwest. Spruit: „Naast deze schaatssessies fiets ik één keer per week en heb ik mijn droogtrainingen. In de weekenden staan er altijd wedstrijden op het programma. Kortom, ik ben elke dag met mijn grote schaatsdoel bezig.”

En dat grote schaatsdoel is doorstomen binnen het RTC, om uiteindelijk een plek in een commerciële ploeg te machtigen en deel te nemen aan de Olympische Spelen. Zijn ouders hebben Spruit altijd financieel bijgestaan. Maar omdat hij nog twee broers heeft en de kosten steeds hoger worden wil hij graag zelf ook zoveel mogelijk bijdragen.

Om dat te bereiken is hij een donatiedoel gestart op talentboek.nl. Spruit: „Bij schaatsen op landelijk niveau komt meer kijken dan alleen hard trainen op het ijs. Om het trainingsrendement te verhogen moet ik ook fietsen en inline skaten. Ook hiervoor heb ik goed materiaal nodig en goed materiaal kost geld. Een kleine greep uit de dingen die ik nodig heb: schaatsen, ijzers, kleding, bril, beschermers, fiets, skeelers, wielen en hardloopschoenen. Daarnaast spelen voeding en speciale producten ook een zeer belangrijke rol.”

Met uw donatie aan Spruit maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een matras van M Line, de exclusieve Slow Motion Hybrid 6. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Spruit structureel te ondersteunen. Neem hiervoor ook contact op met Talentboek.

Ga om Daan Spruit te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan zijn naam in het zoekveld in.