Nieuws/Sport
263992439
Sport

Sport kort: Ook spelers Parma doen water bij de wijn

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Voetbal: Ook spelers Parma leveren in

22.02 uur: Alle voetballers, de technische staf en de bestuurders van Parma leveren een maandsalaris in om kosten te besparen in deze moeilijke tijden van de coronacrisis. Dat maakte de nummer 9 van de Serie A woensdag bekend. Ook in Italië ligt de competitie al enige tijd stil, waardoor de clubs geen inkomsten hebben.

Volgens Parma gaat het om een "unanieme en vrijwillige beslissing". De club zegt er blij mee te zijn. "Samen nemen we verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijden, die een constructieve houding en gezond verstand vereisen".

Voetbal: Schotland roept drie ploegen uit tot kampioen

20.14 uur: Het voetbalseizoen in de drie divisies onder de Premier League is voorbij. De clubs besloten woensdag in grote meerderheid een voorstel daartoe aan te nemen. Ze zien een hervatting, die vanwege de uitbraak van het coronavirus ook nog eens zonder publiek zou zijn, niet zitten.

Dundee United, Raith Rovers en Cove Rangers werden uitgeroepen tot kampioen van respectievelijk de Championship, League One en League Two.

De overkoepelende organisaties van de betreffende divisies zullen door een financiële tegemoetkoming aan de clubs proberen faillissementen te voorkomen. Of er in de hoogste afdeling, de Premier League, nog wordt gespeeld is evenals bij vrijwel alle Europese competities nog onduidelijk.

IJshockey: Hervatting NHL laat op zich wachten

09.00 uur De hervatting van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL laat nog wel even op zich wachten. De clubs hebben tijdens een vergadering besloten niet voor mei te gaan trainen. Ze houden zich aan adviezen van gezondheidsorganisaties in de Verenigde Staten.

De NHL heeft alle clubs opgeroepen de stadions tot eind augustus vrij te houden, zodat het seizoen misschien nog kan worden afgemaakt. Het ijshockeyseizoen werd op 12 maart onderbroken vanwege het coronavirus.