Sport/Autosport
2640421
Autosport

Hamilton ook in tweede vrije training de snelste

Vierde tijd voor Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen heeft vrijdagochtend in tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan de vierde tijd geklokt. Lewis Hamilton was in zijn Mercedes opnieuw de snelste (1.28,217).

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen was iets meer dan een seconde langzamer dan Hamilton (1.29,257). Eerder op de dag noteerde Verstappen in de eerste vrije training de zesde tijd. Daarin reed hij in zijn Red Bull dertig ronden over het circuit van Suzuka, alleen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo ging toen vaker rond (32 keer). Het snelste rondje van Verstappen ging in die eerste sessie in 1.29,841, waarmee hij ruim een seconde langzamer was dan Lewis Hamilton. De Britse leider in de WK-stand zette met 1.28,691 de beste tijd neer.

Hamilton domineerde beide sessies. De Brit was steeds aanzienlijk sneller dan de rest. ,,Dit circuit is geweldig. Ik heb een fantastische dag'', riep Hamilton tijdens de tweede training enthousiast over de boordradio. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas eindigde in beide sessies als tweede. De Duitser Sebastian Vettel eindigde in de tweede training als derde op ruim acht tienden van een seconde (1.29,050). De kopman van Ferrari was in de eerste sessie als vijfde geëindigd, nog achter zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton, die in het WK een voorsprong van 50 punten koestert op Sebastian Vettel, won vorige week de Grand Prix van Rusland. De Brit kreeg daarbij wel wat hulp van zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die Hamilton van de teamleiding voorbij moest laten gaan.

Bekijk hier de kalender, de uitslagen en de stand in de Formule 1.