Sport/Autosport
2645050
Autosport

Verstappen: ’Is er nog een gevecht dan?’

Max Verstappen

Max Verstappen

In zijn eerste reactie keek Max Verstappen tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. „Ik had niet verwacht dat ik als derde zou starten”, stelde de 21-jarige Nederlander.

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen klokte op het circuit van Suzuka een derde tijd; 1.29,057. Lewis Hamilton eiste de pole position, voor de 80e keer in zijn loopbaan, voor zich op. De Brit was ruim een seconde sneller dan Verstappen en noteerde een toptijd van 1.27,760.

„We hebben nu een grotere kans op het podium”, vervolgde Verstappen, die de Ferrari’s van Sebastian Vettel (9e) en Kimi Räikkönen (4e) achter zich hield. „Alleen jammer dat we de fans geen mooie strijd in Q3 hebben kunnen geven.” Daarmee doelde de Limburger op de regenval, die er uiteindelijk voor zorgde dat de kwalificatie voortijdig werd beslist.

Knappe derde plek Verstappen in kwalificatie | Autosport | Telegraaf.nl

Of Verstappen zondag een rol gaat spelen in de strijd om de wereldtitel tussen Hamilton en Vettel, reageerde hij gevat. „Is er nog een gevecht dan?” Hamilton heeft inmiddels een voorsprong van 50 punten op zijn Duitse concurrent.

Bekijk alle uitslagen van de vrije trainingen, de kwalificatie en de stand in de Formule 1.