Nieuws/Sport
2645523
Sport

Tweede plaatsen voor Nederlandse turnteams

’Goede test in aanloop naar WK’

Ook Epke Zonderland kwam zaterdag in actie.

Ook Epke Zonderland kwam zaterdag in actie.

De Nederlandse turnsters zijn bij een landentoernooi in het Vlaamse Varsenare tegen België en Roemenië op de tweede plaats geëindigd. Vera van Pol, Kirsten Polderman, Naomi Visser, Sanna Veerman en Tisha Volleman eindigden met een puntentotaal van 157,25 punten achter België (162,200), maar vóór Roemenië (151,250).

Ook Epke Zonderland kwam zaterdag in actie.

Ook Epke Zonderland kwam zaterdag in actie.

In het individuele klassement was er zilver voor Naomi Visser. Ze kwam tot een totaalscore van 53,900 punten. Alleen de Belgische Nina Derwael presteerde beter (55,550).

De landenstrijd in Varsenare paste in de voorbereiding op de wereldkampioenschappen eind oktober in Doha (Qatar). De doelstelling van de vrouwen van bondscoach Gerben Wiersma is een plek bij de beste 24 landen. Daarmee kwalificeren de turnsters zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De mannen turnden in Gent tegen België en Frankrijk. Ook zij eindigden als tweede met een totaal van 248,65 punten. Frankrijk won (251,15), België bleef nipt achter de Oranje-equipe met 248,15 punten. Bram Louwije, Michel Bletterman, Bart Deurloo, Casimir Schmidt en Epke Zonderland kwamen in Gent in actie.

„Het was een goede teamtest met nog twee weken te gaan richting de WK. Volgende week nog een interland tegen topper Zwitserland en dan zijn we er klaar voor, zei bondscoach Bram van Bokhoven.

De turners hebben voor de WK in Doha de lat hoog gelegd. De ploeg gaat voor een klassering bij de beste twaalf landenteams.