Sport/Autosport
2646518
Autosport

Verstappen botst met Ferrari’s; straf voor Nederlander

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen is al in een vroegstadium van de Grand Prix van Japan bestraft. De 21-jarige Red Bull-coureur kreeg een vijf seconden penalty omdat hij met zijn bolide van de baan ging en niet op een veilige manier op het circuit terugkeerde, waarbij Kimi Räikkönen (Ferrari) werd gehinderd en geraakt.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Ik heb mijn best gedaan om hem te vermijden”, stelde Verstappen over de boordradio. „Meer kon ik echt niet doen.” Volgens de Nederlander had Räikkönen, die aan de buitenkant van de Red Bull-wagen zat, prima kunnen wachten. Toch kreeg Verstappen de straf. Het incident gebeurde in de vierde ronde, op het moment dat Verstappen op een derde plek lag. De vijf seconden tijdstraf worden na de finish bij zijn eindtijd opgeteld.

Weer botsing

Even later, nadat de safety car van de baan was verdwenen, verdedigde Verstappen zijn derde positie ten opzichte van een andere Ferrari-coureur, Sebastian Vettel. Ook zij kwamen met elkaar in botsing. Ook dit incident werd onderzocht door de wedstrijdleiding, maar beide coureur werden ’vrijgesproken’. Uiteindelijk eindigde Verstappen ondanks de tijdstraf als derde. Lewis Hamilton (Mercedes) won de Grand Prix van Japan.

Verstappen kreeg eerder dit jaar in het Italiaanse Monza ook al een tijdstraf van vijf seconden, het gevolg van een kleine aanvaring met de Mercedes van de Fin Valtteri Bottas. Dat was in de slotfase van de race. De Nederlander reed als derde over de finish, maar werd als vijfde geklasseerd.

Bekijk de uitslag en de stand in de Formule 1.