Nieuws/Sport
26477
Sport

Ancelotti: 'Hij is een bijzonder belangrijke speler voor ons'

Robben op tijd fit voor Duitse topper

Arjen Robben.

Arjen Robben.

Arjen Robben kan woensdag in actie komen voor Bayern München tijdens de topper in de Bundesliga tegen RB Leipzig. De Nederlandse vleugelspits sloeg zondag de gewonnen uitwedstrijd tegen SV Darmstadt 98 (0-1) uit voorzorg over, omdat hij lichte spierklachten had.

Arjen Robben.

Arjen Robben.

Robben meldde zich een dag later echter weer op het trainingsveld en is volgens trainer Carlo Ancelotti inzetbaar. "Arjen heeft zonder problemen getraind, hij is fit voor de wedstrijd", zei Ancelotti dinsdag. "Hij speelt dit seizoen heel sterk en is een bijzonder belangrijke speler voor ons." 

Robben miste een deel van dit seizoen door blessures, maar speelt de laatste weken weer regelmatig. In negen competitiewedstrijden maakte de rechtsbuiten al vijf doelpunten.

'Niet beslissend'

Bayern München en nieuwkomer RB Leipzig hebben na vijftien duels allebei 36 punten. Op basis van het doelsaldo staat de 'Rekordmeister' bovenaan. Inzet van de laatste wedstrijd voor de winterstop is de koppositie en het predicaat 'Herbstmeister'. "Ik verwacht een fantastische en interessante wedstrijd", aldus Ancelotti. "Maar dit duel wordt niet beslissend, daarvoor duurt het seizoen nog veel te lang."

Philipp Lahm keert ook terug in het elftal van de landskampioen, nadat de aanvoerder was afgehaakt tijdens de warming-up voor het duel met Darmstadt. De Italiaanse trainer kan geen beroep doen op de geblesseerde Jérôme Boateng, die dinsdag werd geopereerd.