Sport/Voetbal
2648168
Voetbal

Spelbepaler raakt geblesseerd in slotminuut

Ajax in onzekerheid over Ziyech

Hakim Ziyech ziet af.

Hakim Ziyech ziet af.

Het Eredivisie-duel met AZ verliep geheel volgens plan voor Ajax (5-0 zege), maar in de slotminuut was er toch een enorme tegenvaller voor de ploeg van Erik ten Hag.

Hakim Ziyech ziet af.

Hakim Ziyech ziet af.

Hakim Ziyech raakte na een briljante actie geblesseerd. De 25-jarige middenvelder greep naar de achterkant van zijn bovenbeen, kort nadat hij zich een weg door de verdediging van de Alkmaarders had geslalomd en de paal raakte.

Direct nadat Ziyech, die de 4-0 maakte, naar zijn rechterhamstrings greep, floot arbiter Dennis Higler voor het einde. Bij Ajax zal men zich vooral afvragen hoe het met de aanvallende middenvelder is.

„Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt”, zei trainer Erik ten Hag. „En ik hoop ook dat de bondscoaches de komende week een beetje voorzichtig omspringen met spelers die niet helemaal fit zijn.”

Ziyech moet zich komende week normaal gesproken melden bij de Marokkaanse ploeg. Frenkie de Jong is geselecteerd voor de interlands van het Nederlands elftal tegen Duitsland en België. De middenvelder is nog maar net hersteld van een kuitblessure en bleef tegen AZ nog op de bank.

Hakim Ziyech met de bal aan de voet.

Hakim Ziyech met de bal aan de voet.

Ajax wacht een zwaar programma na de interlandperiode. Na het uitduel met sc Heerenveen (20 oktober) volgen optredens tegen Benfica (23 oktober) en Feyenoord (28 oktober).