Nieuws/Sport
2648881
Sport

Herlings & co kansloos na oogbeschadiging Vlaanderen

Calvin Vlaanderen op archiefbeeld.

Calvin Vlaanderen op archiefbeeld.

BUCHANAN - Het Nederlands motorcrossteam is uitgeschakeld voor een hoge klassering in de MXGP of Nations op het Amerikaanse Red Bud circuit in Buchanan, Michigan.

Calvin Vlaanderen op archiefbeeld.

Calvin Vlaanderen op archiefbeeld.

MX2-coureur Calvin Vlaanderen die in de eerste manche tussen MXGP- en MX2-rijders uitviel met mechanische pech aan zijn Honda-machine, kreeg na afloop een startverbod op grond van medische noodzaak. Daardoor kwam de Nederlandse Zuid-Afrikaan niet in actie in de tweede manche.

Nederland mag 1 slechtste resultaat aftrekken van het totaal. Dat zou de 36ste plaats van de uitgevallen Vlaanderen maar nu valt er niets meer in mindering te brengen.

Tijdens de race was zijn racebril besmeurd geraakt door de modder op het spekgladde circuit, waarna de Nederlandse Zuid-Afrikaan besloot zonder bril verder te rijden. In de gevechten met opspattend modder en zand liep hij een oogbeschadiging op. Onderzoek bij de medische dienst leverde hem een startverbod op.

Jeffrey Herlings die de MXGP/MX2-manche won ondanks een slippertje naar P5, en Glenn Coldenhoff in de Open Klasse staan nu voor een onmogelijke taak om hoog te eindigen. Zelfs als beiden hoog scoren.