Sport/Autosport
265097613
Autosport

Tijdstraffen kosten Viscaal eerste zege Formule 3

Bent Viscaal.

Bent Viscaal.

BOEDAPEST - De Nederlandse coureur Bent Viscaal passeerde zondag als eerste de finish in de race uit de Formule 3 op de Hungaroring nabij Boedapest, maar hij werd niet uitgeroepen tot winnaar.

Bent Viscaal.

Bent Viscaal.

Als gevolg van twee tijdstraffen van 5 seconden zakte de 20-jarige coureur uit het Overijsselse Albergen in de eindklassering naar de zeventiende plaats.

6 seconden los

Viscaal reed de wedstrijd van zijn leven en leek op weg naar zijn eerste zege in de talentklasse van de Formule 1. Hij was verreweg de beste op de overwegend natte baan. Met nog enkele ronden te gaan, lag hij meer dan 6 seconden los van van de rest, maar wist hij al dat hij aan de streep 10 seconden moest inleveren.

Viscaal kreeg eerst strafseconden voor het veroorzaken van een aanrijding, en daarna nog een keer na een verkeerde inhaalactie. Toen kort voor het einde ook nog eens de safetycar op de baan kwam, verdampte zijn voorsprong.

Protest

De Duitser David Beckmann profiteerde en kreeg de zege toebedeeld. Een boze Viscaal kondigde aan dat hij protest zou aantekenen tegen de tijdstraffen. Viscaal eindigde zaterdag nog als derde in de eerste race van de Formule 3 op de Hungaring. Dat was zijn eerste podiumplek.