Sport/Voetbal
265433673
Voetbal

’We weten waar je woont. Teken niet’

Beoogde Everton-trainer Rafael Benítez bedreigd met tekst op spandoek

Rafael Benitez

Rafael Benitez

LIVERPOOL - De politie in Engeland stelt een onderzoek in naar een spandoek met een bedreigende tekst dat in het dorpje Caldy op het schiereiland Wirral is opgehangen in de vroege maandagochtend.

Rafael Benitez

Rafael Benitez

„We weten waar je woont. Teken niet”, viel er op een wit laken te lezen. Het spandoek hing over een tuinmuur in de buurt van de woning van de Spaanse voetbaltrainer Rafael Benítez (61).

De oud-coach van Liverpool (2004-2010) is de beoogde trainer van Everton, de club van technisch directeur Marcel Brands. De harde kern van de tweede profclub uit Liverpool is echter fel gekant tegen de komst van Benítez gezien zijn langdurige en ook succesvolle periode op Anfield. Enkele uitspraken van hem destijds over Everton („een kleine club”) worden hem eveneens nog steeds zwaar aangerekend door de aanhang.

De plaatselijke politie gaat er daarom van uit dat hooligans van Everton het gewraakte spandoek hebben opgehangen. Benítez heeft zijn Engelse huis in Caldy na zijn vertrek bij Liverpool altijd in bezit gehouden.

Eerder al werden anti-Benítez spandoeken bij het stadion van Everton in Liverpool aangetroffen.