Sport/Darts
26597
Darts

'Erg deprimerend, maar je moet naar je lichaam luisteren'

Van Barneveld: 'Nu maar één milkshake per dag'

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld komt dinsdag voor het eerst in actie op het WK darts van dit jaar. De wereldkampioen van 2007 geeft in een interview aan dat hij tegenwoordig veel meer oog heeft voor zijn gezondheid.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

"Het is ongelofelijk dat het alweer tien jaar geleden is", zegt Van Barneveld over zijn enige wereldtitel tegenover Mirror. "Het is raar om terug te kijken naar mezelf in 2007, met een gewicht van 135 kilo, die het beste darts van zijn leven speelde."

De Hagenaar versloeg destijds in zijn eerste WK-finale Phil Taylor. "Op dit soort dagen verlang ik naar de tijd dat ik een tweede Big Mac en friet kon nemen als ik dat wilde. Nu moet ik zo voorzichtig zijn, dat ik maar één milkshake per dag kan drinken. Het is erg deprimerend, maar je moet naar je lichaam luisteren."

Wonderen

Van Barneveld neemt het dinsdag op tegen Robbie Green. "Ik wil niet verliezen in de eerste ronde, omdat je dan een verschrikkelijke kerst gaat hebben." De verdere opzet van het speelschema maakt het voor de Nederlander moeilijk om ver in het toernooi te komen, omdat ook onder meer Taylor en Van Gerwen in dezelfde helft van het schema zitten. 

"Ik speel erg goed. Ik heb het nog steeds in me en ik geloof in mezelf", zegt de strijdlustige Van Barneveld. "De route naar de finale is zeker lastig, maar er kunnen altijd wonderen gebeuren. Maar voor nu kijk ik niet verder dan de eerste ronde."