Sport/Darts
2662
Darts

Barney laat Van de Pas kansloos in Nederlands onderonsje

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

DUBLIN - Raymond van Barneveld heeft zonder problemen de halve finale bereikt van de World Grand Prix in Dublin. In een Nederlands onderonsje liet de Haagse darter Benito van de Pas donderdagavond volstrekt kansloos. Barney gunde zijn jonge landgenoot slechts een enkele leg: 3-0, 3-0 en 3-1. Overigens startte Van Barneveld wel dramatisch door zes beginpijlen op de dubbel te missen, maar daarna gaf hij vol gas. Bij het toernooi in Ierland moeten de spelers beginnen en eindigen met een dubbel.

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Van de Pas wist alleen aan het begin van de derde set een leg te pakken door Van Barneveld meteen te breken. Hij gooide knap uit op 147, maar Barney brak meteen terug om vervolgens ook de derde set in recordtempo naar zich toe te trekken. "De finishes gaan er gewoon lekker in de laatste weken", luidde de verklaring Van Barneveld na afloop voor de camera van RTL 7. Van Barneveld won het toernooi in Dublin nog nooit.

Het toernooi in Dublin heeft een prijzenpot van 450.000 euro. Voor de eindwinnaar ligt een geldbedrag van ruim 110.000 euro klaar.