266389
Sport

Overmars strijdt met AC Milan om krabbel buitenspeler

Richarlison target Ajax

Ajax richt zijn pijlen op Richarlison van Fluminense.

Ajax richt zijn pijlen op Richarlison van Fluminense.

Ajax wil zich tóch versterken met een buitenspeler. Waar de Amsterdammers eerst op het standpunt stonden dat er alleen zou worden gekocht als zich een buitenkansje voordeed, willen zij nu sowieso een vleugelaanvaller kopen. De pijlen zijn daarbij gericht op Richarlison (20) van Fluminense.

Ajax richt zijn pijlen op Richarlison van Fluminense.

Ajax richt zijn pijlen op Richarlison van Fluminense.

Bronnen rondom de Braziliaanse club melden dat Ajax en Fluminense al in een vergevorderd stadium onderhandelen over het talent, dat door een aantal Europese topclubs op de voet wordt gevolgd. Om Richarlison – voluit Richarlison de Andrade – binnen te halen, moet Ajax vooral AC Milan zien af te schudden.

De kapitaalkrachtige Italiaanse club wil net als directeur spelerszaken Marc Overmars ver gaan om de aanvaller vast te leggen. In Brazilië circuleert een transferbedrag tussen de 12 en 15 miljoen euro. Richarlison begon zijn carrière bij America FC, maar werd in januari 2016 verkocht aan Fluminense. Bekijk hier enkele beelden van Richarlison.

In de notitieboekjes van de scouts van de Europese topclubs wordt de 10 mei 1997 in Nova Venecia geboren Richarlison omschreven als een watervlugge, tweebenige speler, die goed kan koppen en ook als centrumspits uit de voeten kan. De Braziliaan is 1 meter 79 lang en heeft bij Fluminense een contract tot de zomer van 2020.

Met de koerswijziging – toch een aanvaller – geeft Ajax eens te meer aan het geld in Amsterdam wel degelijk te willen laten rollen. Deze transferperiode verdiende de club met de verkoop van Davy Klaassen (27 miljoen euro), Jairo Riedewald (9 miljoen), Kenny Tete (5 miljoen), Pelle Clement (3 ton) en Peter Bosz (naar verluidt 3 miljoen) al ruim 44 miljoen euro. Daartegenover stond de transfervrije komst van Klaas-Jan Huntelaar en het aantrekken van Benjamin van Leer (7 ton).

Naast een aanvaller is Ajax na het vertrek van Riedewald en de mogelijke transfer van Mitchell Dijks nog naarstig op zoek naar een linksback. Overmars houdt ook zijn oren en ogen open voor een goede rechtsback voor het geval Deyovaisio Zeefuik te licht wordt bevonden als stand-in van aanvoerder Joël Veltman. Ook voor die posities is de Amsterdamse club bereid de portemonnee te trekken.

Als Ajax er de komende uren of dagen in slaagt om Richarlison vast te leggen, is de aanvaller mogelijk nog speelgerechtigd voor het duel in de Champions League-voorronde met en bij OGC Nice (woensdag). Toch zal de Ajax-directie ook in het geval van de mogelijk nieuwe backs niet overhaast te werk gaan. Ten opzichte van het succesvolle Europa League-jaar, dat resulteerde in de verloren finale tegen Manchester United, moet de nieuwe trainer Marcel Keizer het alleen zonder Davy Klaassen stellen. Zijn plaats werd in het oefenduel met Olympique Lyon (2-0 verlies) uitstekend overgenomen door Donny van de Beek.