Sport/Voetbal
2675534
Voetbal

Verdediger had graag gespeeld tegen Zlatan

De Ligt bekijkt spitsen op YouTube: ’Leuk om er zo mee bezig te zijn’

AMSTERDAM - Tegen Duitsland verwacht Matthijs De Ligt aan de bak te moeten tegen Timo Werner en dinsdag stuit hij tegen De Rode Duivels voor het eerst in zijn loopbaan op de boomlange en beresterke Romelu Lukaku. „Ik schrijf ze niet op, maar heb al tegen heel wat goede spitsen gestaan als Robert Lewandowski, Alexandre Lacazette en Olivier Giroud. Werner heeft veel diepgang en scoort gemakkelijk, terwijl Lukaku qua fysieke kracht top is, zo groot, snel en sterk. Mooie uitdagingen.”

Alvorens De Ligt de strijd aan gaat met zulke jongens, bestudeert hij ze grondig. Op eigen initiatief. „Dan ga ik thuis lekker achter mijn computer zitten en zoek ik op YouTube filmpjes van die spitsen op. Wat doet-ie in een wedstrijd? Hoe beweegt hij in het strafschopgebied? Hoe scoort hij? Dat soort dingen. Niet dat zo’n spits zoiets direct in een wedstrijd tegen mij doet, maar je weet wel wat zo iemand kan. Ik vind het leuk om er zo mee bezig te zijn.”

Zlatan

De ultieme test zit er in de ogen van De Ligt niet meer in. Hij zou dolgraag nog eens tegen Zlatan Ibrahimovic willen aanlopen. „Dat zal moeilijk worden of Zlatan moet terugkeren naar Ajax. Ik vind het echt jammer dat ik nooit tegen hem heb gespeeld. Dat zou mooi zijn geweest.”

Lees hier het volledige interview met Matthijs de Ligt: