Sport/Voetbal
2675629
Voetbal

Geen straf voor Oranje onder 20-speler

Teze heeft spijt van spuugincident

Jordan Teze (nr.3)

Jordan Teze (nr.3)

Jordan Teze misdroeg zich vrijdagavond tijdens een wedstrijd tussen jeugdelftallen van Nederland en Duitsland. De jonge Nederlandse verdediger (19) spuugde na afloop naar zijn Duitse leeftijdsgenoot Salih Özcan. De PSV-speler heeft nu spijt betuigd.

Jordan Teze (nr.3)

Jordan Teze (nr.3)

De KNVB bevestigde dat het inderdaad om Teze gaat. In Bild werd meteen een parallel getrokken met het spuugincident op het WK 1990 tussen Frank Rijkaard en de Duitse aanvaller Rudi Völler.

Bondscoach Bert Konterman schaamde zich dan ook na afloop en sprak er schande van „Na de wedstrijd is er inderdaad een incident voorgevallen waar wij absoluut niet trots op zijn”, reageerde Konterman een dag later. „Jordan had ruzie met de aanvoerder van de Duitse ploeg. Tijdens deze ruzie zijn er over en weer dingen gebeurd die absoluut niet door de beugel kunnen.”

Hij vervolgt: „Er is gespuugd. Zowel wij als team, als Jordan zelf, vinden dat dit niet op een voetbalveld thuishoort en ook zeker niet hoort bij een speler die uitkomt voor zijn land.”

Toch wordt Teze niet in het strafbankje gezet. Hij heeft dan ook spijt betuigd. Konterman: „Vanzelfsprekend hebben wij hem hier op aangesproken en hij heeft ook spijt betuigd voor het incident. Vanuit het team hebben wij besloten om het hierbij te laten en geen verdere maatregelen tegen Jordan te treffen. Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien.”