Nieuws/Sport
267802514
Sport

Nederlander tekent bij Mumbai Indians

Cricketer Bas de Leede maakt ’een van meest opzienbarende transfers ooit’

Bas de Leede

Bas de Leede

AMSTERDAM - Cricketer Bas de Leede (22) uit Nootdorp, bezig aan een goed seizoen bij het Nederlands team en zijn club Voorburg CC, heeft een contract getekend bij het Indiase Mumbai Indians. Insiders spreken van een van de meest opzienbarende transfers ooit in Nederland in deze sport.

Bas de Leede

Bas de Leede

Het betekent niet dat De Leede direct in de Indian Premier League (IPL) gaat spelen. Wel zal hij deelnemen aan de nieuwe ILT20, die van 6 januari tot en met 12 februari in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden. De ILT20 is een nieuw Twenty20-toernooi waaraan zes teams deelnemen.

De Leede reageert blij: „Dit is waar je als cricketer van droomt: straks in een van de grote stadions staan in de Emiraten met wereldtoppers. Drie van mijn teamgenoten worden bijvoorbeeld de West-Indiërs Kieron Pollard, Dwayne Bravo en Nicholas Pooran. Een andere teamgenoot is de Afghaan Rashid Khan, ook een wereldster. Spelen in de IPL zal nog moeilijker zijn gezien de grote concurrentie, maar dit is een mooie eerste stap.”