26806
Autosport

Formule 1-team twijfelt nog over opvolger van Rosberg

Lauda grapt: 'Verstappen belde Mercedes als eerste'

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Niki Lauda van Mercedes heeft met een knipoog verteld dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo van Red Bull de eersten waren die Mercedes belden na het plotselinge afscheid van Nico Rosberg. Daarnaast liet de Oostenrijker weten dat er nog geen definitief besluit is genomen over een opvolger van de gestopte Duitse coureur.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Lauda zat met Helmut Marko, technisch adviseur van Red Bull, bij het Oostenrijkse tv-programma Sport und Talk. "Ik kan je verzekeren dat elke coureur gebeld heeft", zei hij. "Behalve (Pastor, red.) Maldonado, die kwam er pas na vier dagen achter dat Nico was gestopt. En jouw coureurs, Helmut, waren de eersten die ons belden", dolde de Oostenrijker zijn collega.

Lauda liet opnieuw blijken onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van Verstappen. "Die jongen is ongelooflijk. Ik ben bang voor zijn enorme potentieel. Dat kan je met Michael Schumacher of Ayrton Senna vergelijken."

Opvolger van Rosberg

Een opvolger van Rosberg is er nog niet. Lauda verwacht ook niet dat de beslissing op korte termijn wordt genomen. "Er zijn twee mogelijkheden: we nemen een jonge coureur als Pascal Wehrlein en hopen dat hij een Verstappen blijkt te zijn of we nemen een ervaren kracht. We zijn daar nog lang niet uit. Het is een moeilijke discussie. Het kan tot eind januari duren voordat we weten welke weg we bewandelen."