Sport/Tennis
268723532
Tennis

Nederlanders rekenen af met Amerikanen Paul en Fritz

Griekspoor en Van de Zandschulp helpen Oranje ongeslagen naar kwartfinale Davis Cup

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben in de Davis Cup geweldige zeges geboekt op respectievelijk Tommy Paul (7-5 en 7-6(3)) en Taylor Fritz (6-4 en 7-6(3)). Met die overwinningen brachten de Nederlandse toptennissers het al voor de Finals geplaatste Oranje op een 2-0 voorsprong tegen de Verenigde Staten.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

De Davis Cup-ploeg van Paul Haarhuis had vrijdag in Glasgow een plek in de kwartfinales al veiliggesteld, maar tegen de Amerikanen stond groepswinst op het spel. Nadat Griekspoor in twee sets had afgerekend met Paul zette Van de Zandschulp na een gelijk opgaande partij dezelfde cijfers neer. Tot aan de tie-break gaf Fritz goed partij, maar Van de Zandschulp hield zijn hoge niveau vast en trok de partij vervolgens naar zich toe.

Tallon Griekspoor haalt uit.

Tallon Griekspoor haalt uit.

Nederland zegevierde eerder deze week tegen Kazachstan (2-1) en klopte Groot-Brittannië vrijdag met dezelfde cijfers. Tegen de Britten klopte Botic van de Zandschulp nummer 8 van de wereld Cameron Norrie, nadat Griekspoor had verloren van Dan Evans. Vervolgens wonnen Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop van Joe Salisbury en Andy Murray.

De fans van Oranje in Glasgow.

De fans van Oranje in Glasgow.

Griekspoor, zelf de nummer 48 van de wereldranglijst, versloeg met Paul de nummer 29 van de ranking. Van de Zandschulp, 35e op de lijst, rekende in Fritz af met de nummer 12. Na de duels van Griekspoor en Van de Zandschulp staat nog een dubbelspel op het programma.