Nieuws/Sport
269190653
Sport

Golfer Dustin Johnson bewijst topstatus met titel en record op Masters

Dustin Johnson mag het groene jasje gaan aantrekken.

Dustin Johnson mag het groene jasje gaan aantrekken.

Dustin Johnson heeft bij de Masters in Augusta zijn huidige status als nummer 1 van de golfwereld op ondubbelzinnige wijze waargemaakt. De 36-jarige Amerikaan hield zijn zenuwen op de slotdag in Georgia goed in bedwang en gaf zijn leidende positie niet meer uit handen. Met een rondje van 68 slagen en een historische eindscore van 268 was hij een klasse apart.

Dustin Johnson mag het groene jasje gaan aantrekken.

Dustin Johnson mag het groene jasje gaan aantrekken.

Johnson schreef geschiedenis op de vijftiende hole. Met een birdie kwam hij op een score van -20 voor het toernooi, als eerste speler ooit bij de Masters. Met drie pars op rij wist hij ook te eindigen op die unieke score.

De Zuid-Koreaan Im Sung-jae en de Australiër Cameron Smith eindigden gezamenlijk op de tweede plek, op vijf slagen van de glorieuze winnaar.

Johnson veroverde op The National zijn tweede majortitel. Vier jaar geleden schreef hij de US Open op zijn naam.

Johnson verdiende circa 1,75 miljoen euro met zijn triomf in Augusta en mocht tevens het fel begeerde groene jasje aantrekken.

De onttroonde titelhouder Tiger Woods moest genoegen nemen met de gedeelde 38e plaats (287 slagen), vooral ook vanwege een door hem nog nooit gemaakte score van +7 op hole 12 tijdens zijn slotronde.

Johnson bekroonde bij de Masters een topjaar. Hij won onder meer de FedExCup, goed voor een winstpremie van circa 12,5 miljoen euro.

Johnson vreesde vorige maand nog voor zijn deelname aan de Masters. Hij testte positief op het coronavirus. Anderhalve week geleden, na een quarantaineperiode van elf dagen in een hotel, kon Johnson in Houston zijn rentree maken. Met een gedeelde tweede plek bewees hij meteen weer dat hij nog altijd in topvorm verkeerde.

Johnson was vanaf de eerste ronde gedeeld koploper en greep zaterdag alleen de macht met een rondgang van 65 slagen. Hij begon aan de laatste dag met een voorsprong van vier slagen op drie achtervolgers: Im Sung-jae, Smith en Abraham Ancer uit Mexico.

Na een birdie op de derde hole kwam Johnson door bogeys op de vierde en vijfde hole even in de problemen. Dankzij birdies op de zesde en achtste hole hield hij niettemin zijn koppositie vast. Tijdens zijn laatste negen holes toonde hij zich een ware kampioen in Augusta, met birdies op de dertiende, veertiende en vijftiende hole. Door drie pars op rij won ’DJ’ zijn eerste titel bij de Masters in stijl: met een recordscore van 268 (-20).

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo