Sport/Wielrennen
269298268
Wielrennen

Van der Poel ’test’ concurrenten in laatste koers voor WK

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

HAACHT - Edward Theuns heeft de negende editie van de Primus Classic op zijn naam geschreven. De Belgische wielrenner van Trek-Segafredo bleef de concurrentie nipt voor na 197 kilometer tussen Brakel en Haacht. De Duitse sprinter Pascal Ackermann kwam nog heel dichtbij, maar werd op een banddikte tweede. Voor de 28-jarige Theuns is het de eerste zege dit seizoen.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Op minder dan tien kilometer van de streep werden Michael Schär en Nathan van Hooydonck, beiden van CCC, ingerekend. Jasper Stuyven probeerde het vervolgens solo, maar de Belg van Trek-Segafredo kreeg niet genoeg voorsprong. Hij werd op ruim drie kilometer van de finish afgelost door ploegmaat Edward Theuns, die wel knap standhield.

Mathieu van der Poel testte op een van de klimmetjes op ruim 40 kilometer van de finish de benen in de laatste wedstrijd voor het WK en kreeg al snel Greg van Avermaet en Peter Sagan mee. Hij kreeg echter geen ruimte om weg te springen en finishte in het peloton als negentiende.

Dylan Groenewegen sprintte naar de vierde plaats, achter Theuns, Ackermann en de Belg Jasper De Buyst. Zijn teamgenoot bij Jumbo-Visma, Mike Teunissen, werd negende.

Theuns volgt op de erelijst van de Primus Classic Taco van der Hoorn op, de vorig jaar landgenoot Huub Duijn voorbleef.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd