Sport/Autosport
2700265
Autosport

Pérez blijft bij Formule 1-team Force India

Sergio Pérez

Sergio Pérez

Sergio Pérez rijdt ook volgend jaar voor Force India. Wie de andere coureur wordt, wil het team nog niet bevestigen. Algemeen wordt aangenomen dat het gaat om de Canadees Lance Stroll, wiens steenrijke vader Lawrence aan het hoofd staat van het consortium dat het in het Engelse Silverstone gevestigde team dit jaar in handen kreeg.

Sergio Pérez

Sergio Pérez

De contractverlenging voor Pérez betekent ook dat de talentvolle Fransman Esteban Ocon volgend jaar geen deel meer uitmaakt van Force India. Het team kende financiële problemen toen mede-eigenaar Vijay Mallya niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. Pérez (28) speelde een belangrijke rol bij de redding van het team. ,,Ik ben erg blij dat ik eindelijk duidelijkheid kan geven over mijn toekomst'', zei de Mexicaanse Formule 1-coureur in een verklaring, een dag voor de eerste trainingen voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten.

Pérez belandde in 2014 bij Force India nadat hij eerder twee jaar voor Sauber had gereden en een moeizaam jaar had gekend bij McLaren. De Mexicaan belandde de afgelopen vier jaar vijf keer op het podium, inclusief de derde plaats eerder dit jaar in Azerbeidzjan.

Voor Ocon resteert alleen nog een plaats in het team van Williams, waar Stroll vertrekt en tot nu toe alleen de komst van de Britse Formule 2-leider George Russell is bevestigd.