Nieuws/Sport
270179
Sport

Sifan Hassan wéér sneller op 800 meter

Sifan Hassan (archief).

Sifan Hassan (archief).

MONACO - Sifan Hassan heeft vrijdag bij de Diamond League in Monaco haar persoonlijk record op de 800 meter opnieuw aangescherpt. De 24-jarige Nederlandse atlete eindigde als vierde in 1.56,81, aanzienlijk sneller dan de 1.58,13 die ze eerder deze maand neerzette in Lausanne. Toen was die persoonlijke toptijd ook net niet goed genoeg voor een medaille (vierde).

Sifan Hassan (archief).

Sifan Hassan (archief).

Hassan liep in het Stade Louis II bij het ingaan van de tweede en laatste ronde nog achteraan, maar schoof vervolgens in de van haar bekende stijl op naar voren. Ze kwam echter te laat om de top drie nog te achterhalen.

Hassan reageerde verheugd: “Dit is geweldig. Het bewijst hoe snel ik ben. Tegelijkertijd verandert het niets aan mijn plannen voor de wereldkampioenschappen in Londen, waar ik voor de dubbel 1500 en 5000 meter ga. Hoe dan ook ben ik bij de snelsten op de 800 meter dit jaar.” 

De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya liep op imponerende wijze naar de winst in 1.55,27, de beste tijd van dit jaar. Francine Niyonsaba uit Burundi pakte het zilver in 1.55,47, brons ging naar de Amerikaanse Ajee Wilson (1.55,61).

Twee weken voor de start van de WK in Londen toonde Hassan in Monaco aan dat het met haar vorm wel goed zit.

Polsstokhoogspringer Menno Vloon kwam bij zijn debuut in de Diamond League niet hoger dan 5,60 meter, waarmee hij als tiende eindigde in het veld van elf. Drie pogingen om over 5,72 te gaan mislukten. Vloon heeft sinds kort met 5,85 het Nederlands record in handen.

Bram Som leidde de Keniaan Emmanuel Korir als 'haas' naar de beste seizoenstijd op de 800 meter bij de mannen (1.43,10).