27021
Darts

'Ik ga er niet heen als opvulling'

Van Gerwen: 'Dan ben ik het lulletje van de klas'

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen gaat niet in op de uitnodiging om woensdagavond het Sportgala bij te wonen. De dartkampioen slaat de invitatie af.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

"Het is frustrerend dat ik niet bij de genomineerden hoor", zei de Brabander dinsdagavond bij RTL7. Ondanks al zijn gewonnen titels van 2016 hoorde Van Gerwen niet bij de vijf kandidaten die kans maken op de uitverkiezing tot Sportman van het Jaar. Tom Dumoulin, Sven Kramer, Dorian van Rijsselberghe, Max Verstappen en Ferry Weertman zijn wél genomineerd.

Verwacht

"Ik had echt verwacht dat ik genomineerd zou zijn", aldus Van Gerwen. "Die andere jongens zijn hele grote namen in de sportwereld. Het zou ontzettend leuk zijn als ik in één adem met die mannen zou worden genoemd, maar dat ben ik dus niet." De Vlijmenaar, die op 27 december de tweede ronde van het WK tegen Cristo Reyes speelt, is wel uitgenodigd voor het gala, maar gaat er niet naartoe.

"Als ik daar heen ga, voel ik me het lulletje van de klas", zei Van Gerwen. "Daar heb ik geen zin in. Ik wil niet als opvulling van de zaal dienen."