Sport/Wielrennen
270257
Wielrennen

Boogerd blikt vooruit: 'Roglic gaat de tijdrit winnen'

LIVE TOUR - Volg de tijdrit in Marseille

Primoz Roglic

Primoz Roglic

De tijdrit van zaterdag zal het algemeen klassement van de Tour de France in zijn definitieve vorm gieten. Renners die nog iets willen, hebben daar ruim 22 kilometer lang de tijd voor. Het parcours is vlak, op de lastige klim naar de prachtige Notre-Dame-de-la-Garde basiliek na.

Primoz Roglic

Primoz Roglic

Start en finish vinden plaats in het Vélodrome, het voetbalstadion van Olympique Marseille. De finish van geletruidrager Chris Froome wordt even na 17:30 uur verwacht. Klik HIER voor alle starttijden. 

De verwachting is dat de Brit in de 22,5 kilometer zijn marge tot de naaste belagers - Romain Bardet en Rigoberto Urán - nog zal uitbreiden. LottoNL-Jumbo heeft met de Sloveen Primoz Roglic een kanshebber voor de ritzege.

De Brit Luke Rowe van Team Sky begon zaterdag als eerste aan de individuele tijdrit in de Tour de France. Zondag is de laatste etappe en eindigt de Tour op de Champs-Élysées.

20e etappe Marseille – Marseille 22,5 kilometer, individuele tijdrit

Het profiel van de 20ste etappe van de Tour de France.

Het profiel van de 20ste etappe van de Tour de France.

Michael Boogerd

Michael Boogerd

Michael Boogerd

Michael Boogerd heeft er alle vertrouwen in dat de Nederlandse Lotto-Jumbo-ploeg vandaag weer een dagsucces gaat behalen in de Tour de France.

"Primoz Roglic gaat de tijdrit winnen", zegt Boogerd over de LottoNL-Jumbo-renner, die ook al de beste was in de 17e etappe. "Ik vrees voor Rigoberto Uran (3e in de stand, red.) dat zijn tijdritfiets niet goed genoeg is en dat hij tijd gaat verliezen."

Roglic won eerder tijdritten in onder meer de Ronde van Italië, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië.

Volg de 20e etappe hier vanaf 13:45 uur live via onze uitgebreide livewidget.