270263
Wielrennen

Dumoulin: ’Bang dat ik mezelf zou tegenkomen in Vuelta’

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

LA PLAGNE - Tom Dumoulin heeft besloten om de Vuelta a España over te slaan. Heel lang had de Limburger na zijn eindzege in de Giro d’Italia ook nog zijn zinnen gezet op deelname aan de tweede grote ronde van dit jaar. "Nu ik de keuze heb gemaakt om de Vuelta over te slaan, merk ik meteen dat er meer rust in mijn lijf zit. Voor de WK in Bergen is dit een betere keuze. Ik heb er nu al veel meer vertrouwen in”, zei hij gisteren vanuit zijn trainingskamp op La Plagne.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Eigenlijk was na de Giro d’Italia in overleg met de ploeg al de keuze gemaakt om als knecht van Wilco Kelderman naar Spanje af te reizen. "Het was inderdaad redelijk beklonken. Na mijn vakantie zijn we nog eens om de tafel gaan zitten. Ik begon zelf te twijfelen vanwege mijn drukke programma. Na deze hoogtestage ga ik vrij snel naar San Sebastian, dan de Binck Bank Tour, de Vuelta en vervolgens de WK. Ik twijfelde of ik dat fysiek en mentaal nog in mij had. Ik was dan opnieuw in twee maanden tijd slechts vijf dagen thuis.”

De zware Giro d’Italia en ook de periode daarna met alle plichtplegingen heeft veel energie van Dumoulin geëist. "Ik was enigszins bang dat ik mezelf in de Vuelta zou tegenkomen. Dan zou het ook moeilijk worden om te presteren op de WK, terwijl ik echt mijn zinnen op de tijdrit heb gezet. De Vuelta overslaan en dan de klassiekers in Quebec en Montreal rijden, is een veiligere keuze. Minder druk, minder stress.”

Dumoulin benadrukt dat hijzelf de keuze heeft gemaakt om de Vuelta over te slaan. "De ploeg heeft mij vrij gelaten om zelf de beslissing te nemen.”