270302
Wielrennen

'Ik ga die tijdrit afwerken met het idee om deze Tour te winnen'

'Niemand bij ons had dit van Uran verwacht'

Rigoberto Uran.

Rigoberto Uran.

Rigoberto Uran doet nog altijd mee voor de eindwinst in de Tour de France en dat is voor vrijwel iedereen een verrassing.

Rigoberto Uran.

Rigoberto Uran.

"Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij zo goed zou zijn”, aldus Dylan van Baarle, ploeggenoot van Uran bij Cannondale. "Niemand bij ons hoor, maar op een gegeven moment begon hij zo sterk te koersen, dat iedereen in die podiumplaats begon te geloven. Dat heeft mijn rol voor de laatste dagen ook wel veranderd, maar ook voor ons is het bijzonder dat Rigo dit laat zien.”

Opleving

Uran zelf lijkt niet zo te schrikken van zijn plotselinge opleving, na twee jaar onder de radar gebleven te zijn. "Ik had al een geweldige Tour de France na mijn ritwinst in Chambéry”, aldus Uran, die Warren Barguil in een millimetersprint klopte.

"Ik realiseer me dat dit een unieke kans is om als eerste Colombiaan de boeken in te gaan als winnaar van de Tour de France. Of ik dan niet eerder had moeten aanvallen? Ik had geen ploeg om me in de bergen bij te staan, hè. En als ik iets meer had gekund dan nu, had ik het gedaan. Echt waar, maar als ik iets had geprobeerd, had ik mezelf waarschijnlijk opgeblazen en nu op grotere afstand gestaan. Ik ga die tijdrit afwerken met het idee om deze Tour te winnen. Froome is favoriet, maar ik geloof in mijn kansen.”

Bekijk hier de uitslag van de etappe en de diverse klassementen.