27036
Darts

Nederlander sneuvelt in eerste ronde WK Darts

Kist krijgt deksel op neus

Christian Kist.

Christian Kist.

Voor Christian Kist zit het WK Darts er alweer op. De man uit Overijssel was in de eerste ronde niet opgewassen tegen Brendan Dolan: 3-1.

Christian Kist.

Christian Kist.

Vooraf had Kist nog wel vertrouwen in een goede afloop van het duel met de Noord-Ier, maar die legde in de eerste set de basis voor zijn overwinning. Kist miste twee pijlen om de eerste leg te winnen, en van die missers profiteerde Dolan in de daaropvolgende beurt. Het goede gevoel van die eerste leg nam Dolan mee in de gehele eerste set, die hij met 3-0 won. En dat terwijl de Nederlander de set was begonnen.

Kunststukje

In de tweede set kwam de man uit Vroomshoop ijzersterk terug. Kist won alledrie de legs, de laatste met een mooie 105-finish, waardoor hij Dolan op dezelfde manier terugbrak. Dolan herhaalde echter in de derde set zijn kunststukje uit de eerste set, door Kist alledrie de legs afhandig te maken.

Ook de vierde set werd een prooi voor de Noord-Ier, die nu in de tweede ronde opnieuw op een Nederlander stuit. De winnaar van de partij tussen Jelle Klaasen en Jeffrey de Graaf kruist woensdag 28 december de degens met Dolan.