Nieuws/Sport
270378
Sport

Olympische zwemkampioenen present in Eindhoven

Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo

Heel wat olympische zwemkampioenen komen volgende maand naar Eindhoven voor de wereldbekerwedstrijden kortebaan. De organisatie van het evenement, op 11 en 12 augustus in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion, presenteerde vrijdag een indrukwekkende lijst namen.

Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo

Zo komen onder anderen Katinka Hosszú, Sarah Sjöström, Chad le Clos, Cameron van der Burgh, de Australische zussen Cate en Bronte Campbell, Mireia Belmonte, Federica Pellegrini, en Kyle Chalmers naar Eindhoven.

Hartkloppingen

Chalmers pakte vorig jaar bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro het goud op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Bij de 19-jarige Australiër werd eerder dit jaar een aandoening aangetroffen die ervoor zorgt dat hij een extreem snelle hartslag heeft, wat leidt tot hartkloppingen. Chalmers moest een operatie ondergaan en mist zodoende de WK van komende week in Boedapest. Hij viert in Eindhoven zijn rentree.

De volledige Nederlandse WK-selectie doet ook mee, inclusief Ranomi Kromowidjojo en haar vriend Ferry Weertman, die deze week de wereldtitel in het open water (10 kilometer) veroverde.