Sport/Voetbal
2706594
Voetbal

Mourinho kan met United nét niet stunten bij Chelsea

LONDEN - José Mourinho leek met Manchester United hard op weg naar een knappe zege bij Chelsea, maar gaf de overwinning in de zesde minuut (!) van de blessuretijd weg: 2-2.

Mourinho en Manchester waren zo gebaat bij een spectaculaire overwinning, want de ploeg en de trainer lagem behoorlijk onder vuur door de commotie en de resultaten van de laatste weken. Voorafgaand aan het treffen met Mourinho’s oude club Chelsea stond United achtste, een positie die aan het eind van de rit niet eens recht geeft op Europa League-voetbal.

Pogba in de fout

Voor rust had het er alle schijn van dat het bezoek aan Stamford Bridge voor United op een nieuwe deceptie zou gaan uitdraaien. Uitgerekend de veelbesproken Paul Pogba had schuld aan de openingstreffer van de thuisclub.

De Fransman was zijn tegenstander Antonio Rüdiger bij een hoekschop van Willian helemaal kwijt en zag de Duitser vogelvrij de 1-0 binnenkoppen. United kwam voor rust niet tot een fatsoenlijke kans en mocht van geluk spreken dat Alvaro Morata kort na de hervatting de 2-0 niet op het scorebord bracht.

Anthony Martial (tweede van rechts) is met twee goals bijna de gevierde man bij Manchester United, maar Chelsea komt op het allerlaatste moment langszij.

Anthony Martial (tweede van rechts) is met twee goals bijna de gevierde man bij Manchester United, maar Chelsea komt op het allerlaatste moment langszij.

Martial grote man

Anthony Martial bracht tien minuten na rust uit de rebound de 1-1 op het scorebord en de Franse aanvaller tekende twintig minuten voor tijd ook voor de 1-2. David Luiz liet zich aan de zijlijn aftroeven door Juan Mata, die de bal bij Marcus Rashford bezorgde. Die bediende Martial, die naar binnen kapte en in de verre hoek raak schoot.

Zo leek Mourinho uitgerekend op bezoek bij zijn voormalig werkgever zijn finest hour te beleven, maar diep in de extra tijd verspeelde United de zege alsnog. Uit een laatste wanhoopspoging schoot invaller Ross Barkley de 2-2 binnen, waardoor Chelsea de ongeslagen status in de Premier League behoudt.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Premier League