270673
Wielrennen

'We gaan morgen de sprint aantrekken voor Landa'

Mikel Landa op weg in Marseille.

Mikel Landa op weg in Marseille.

Tem Sky gaat met Chris Froome in de gele trui naar Parijs, maar staat met Mikel Landa op 1 seconden van de 3e plaats. En er is nog 1 etappe te gaan...

Mikel Landa op weg in Marseille.

Mikel Landa op weg in Marseille.

"Ik ben altijd blij als het er weer op zit", zei ploegleider Servais Knaven na afloop van de tijdrit van zaterdag in Marseille bij de NOS. "Je ziet een paar renners een bocht missen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat wilden we voorkomen met Chris. We harden afgesproken dat hij bedeesd door de bochten zou gaan en hard zou gaan waar het hard kan."

"Dat hij geen etappe heeft gewonnen, is jammer, hij was er een paar keer dichtbij. Chris heeft geen slechte dagen gehad, hoorde bij de beste tijdrijders en met Rigoberto Uran, Romain Bardet en Landa bij de beste vier klimmers."

"Landa reed super deze Tour en komt nu één seconde tekort. Dat hij zo veel inloopt op Bardet in deze tijdrit is wel een klein beetje verrassend. Ik reed achter hem en heb hem vol aangemoedigd. Hij gaf ook alles en we hoopten dat het genoeg zou zijn."

Zondag volgt nog de traditionele sprintersetappe in Parijs. Normaal gesproken gebeurt daar niets in het algemeen klassement, maar er liggen wel bonificatieseconden op de streep. "We zeiden net al voor de grap 'we gaan morgen de sprint aantrekken voor Landa'", lachte Knaven. "Maar nee, ik denk niet dat dat gaat gebeuren."

"Landa verliest op de Izoard een seconde of zes, omdat hij voor Froome had gewerkt. Het is heel zuur dat hij op een seconde het podium mist, hij had het verdiend. Bardet trouwens ook. En aan de andere kant: het doel was met Froome de Tour winnen en dat is gelukt."

Bekijk hier de uitslag van de etappe en de diverse klassementen.