Nieuws/Sport
270702
Sport

Feyenoord verliest van Freiburg

Tonny Vilhena wint een kopduel.

Tonny Vilhena wint een kopduel.

Feyenoord heeft zaterdag tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een nederlaag moeten incasseren.

Tonny Vilhena wint een kopduel.

Tonny Vilhena wint een kopduel.

De landskampioen bleek in Schruns niet opgewassen tegen SC Freiburg, vorig seizoen de nummer zeven in de Bundesliga. De Duitse ploeg kwam na ruim een kwartier op voorsprong door een treffer van Florian Niederlechner. Die achterstand kon het matige Feyenoord daarna niet wegwerken.

Feyenoord trad aan met Brad Jones in het doel en de nieuwkomers Kevin Diks en Ridgeciano Haps in de achterhoede. Na de rust kwamen Bilal Basacikoglu, Renato Tapia, Michiel Kramer en Miquel Nelom het veld in voor Sofyan Amrabat, Eric Botteghin, Nicolai Jørgensen en Haps. In de slotfase was Gustavo Hamer de vervanger van Diks.

Giovanni van Bronckhorst

Trainer Giovanni van Bronckhorst tilde niet al te zwaar aan de eerste nederlaag van het seizoen. ,,Je weet dat je tegen een tegenstander moet spelen die fit is. Freiburg speelt komende week al voor de Europa League. Het verschil zag je vooral in de eerste helft. Natuurlijk verlies je nooit graag, maar voor ons was het een nuttige oefenwedstrijd. Wat belangrijk was voor vandaag, was om spelers fitter te maken en heel te houden. Je ziet dat sommige jongens fysiek nog stappen moeten maken. Dat geeft ook niet. De internationals zitten pas in de tweede week. Zij moeten fysiek nog sterker worden, maar daar is de voorbereiding voor.''

Voor Feyenoord was het de eerste serieuze test in de oefencampagne. Eerder speelde de Rotterdamse ploeg tegen FC Lisse (5-0) en SDC Putten (10-1). De eerstvolgende oefenwedstrijd van Feyenoord is komende zaterdag thuis tegen Real Sociedad. Daarna wacht het duel met bekerwinnaar Vitesse om de Johan Cruijff Schaal, op 5 augustus in De Kuip.