Sport/Darts
27074
Darts

'Dit leek me nou niet de beste manier'

Barney moet speciale dag missen...

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld won dinsdagavond zijn eerste ronde-partij op het WK Darts soepel van Robbie Green (3-0), en moet daardoor verstek laten gaan op een bijzondere dag...

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

Barney speelt zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen Alan Norris namelijk op 27 december, en dat is voor de Haagse darter en zijn familie een bijzondere dag. Op 27 december 2015 werd Van Barneveld namelijk voor het eerst opa, van kleinzoon Mason. De eerste verjaardag van zijn kleinkind moet Van Barneveld dus laten schieten, omdat hij die dag wordt verwacht aan de oche in Alexandra Palace.

'Niet echt scherp'

"Ik verbaasde me bij het ingooien al over Robbie", zei Barney na zijn gewonnen partij bij RTL7. "Hij gooide een paar pijlen, ging toen weer zitten. Toen weer een paar pijlen en weer even zitten... Dat leek mij nou niet de beste manier van voorbereiden. Ik was verrast dat hij niet echt scherp was."

Van Barneveld won in drie sets (3-1,3-1,3-0), maar weet dat zijn spel nog voor verbetering vatbaar is. "Ik wil beter gaan gooien, maar gooi liever wat minder terwijl ik uiteindelijk wél win. Ik ben hier in Londen om te winnen, en niet om in de eerste ronde naar huis gegooid te worden."