Nieuws/Sport
270748
Sport

Luiten toont karakter op Brits Open

Joost Luiten

Joost Luiten

SOUTHPORT - Joost Luiten heeft zaterdag tijdens het Brits Open in Southport karakter getoond. De 31-jarige Rotterdammer begon dramatisch aan zijn derde golfronde op Royal Birkdale. Voor de eerste hole gebruikte hij zes slagen, twee boven par.

Joost Luiten

Joost Luiten

Na de zesde hole had Luiten de opgelopen schade echter alweer weggewerkt. Daarna bleef hij goed overeind en met een dagscore van 70 slagen (par) belandde hij op de achttiende plek in het klassement, op elf slagen van koploper Jordan Spieth.

,,Ik denk dat ik tevreden mag zijn als ik zondag richting top tien kan stijgen. Daar gaan we voor'', liet Luiten weten in een eerste reactie op Golf.nl. Hij staat na drie ronden op een score van 210 slagen (par).

Spieth, in 2015 winnaar van het US Open en van de Masters, kwam zaterdag alleen aan de leiding door een rondje van 65 slagen. Hij heeft een voorsprong van drie slagen op zijn landgenoot Matt Kuchar, die 66 slagen nodig had voor zijn derde rondgang. Spieth staat na drie dagen op een score van 199, Kuchar op 202.

Branden Grace was zaterdag de grote uitblinker op Birkdale. De 29-jarige Zuid-Afrikaan gebruikte voor zijn derde omloop slechts 62 slagen. Daarmee zette hij een record voor mannen neer bij een majortoernooi. Grace, de nummer 35 van de wereldranglijst, produceerde zaterdag acht birdies op de par-70 baan. Hij bleef zonder bogeys. Met een totaal van 206 slagen (-4) steeg Grace naar de gedeelde vijfde plek.