Sport/Autosport
2711501
Autosport

’Een galavoorstelling’

Buitenlandse pers lyrisch over Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

AUSTIN - Max Verstappen liet zijn extreme kwaliteiten als coureur zondagavond weer zien tijdens de GP van Amerika. Van plek 18 naar 2, Driver of the Day en een prachtig gevecht met Lewis Hamilton; het was smullen geblazen voor de notoire autosportliefhebber. De buitenlandse media hebben dit ook gezien.

Max Verstappen

Max Verstappen

Zo sprak Bild over een galavoorstelling van de Limburger. ,,Max Verstappen werd tweede na een galavoorstelling, waarmee hij vanaf de achttiende startplek naar het podium raasde. Dat Verstappen zijn tweede plek met verve verdedigde tegen Hamilton, kon Bild ook wel bekoren. ,,Hamilton kwam op nieuwe banden snel dichterbij, maar jaagde toen tevergeefs op Verstappen en Raikkonen.”

Sky Sports keek vooral naar het hoe en waarom hun landgenoot Hamilton nog niet voor de vijfde keer wereldkampioen kon worden. Ze zagen daarbij vooral één euvel: Verstappen. De Britse coureur had voor de race al gezegd dat hij niet achter de Nederlander hoopte te geraken. ,,Als het Max is, moet je hem veel ruimte geven.”

Het Franse L’Equipe schrijft vooral over de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton. Het was racen ’ zoals racen bedoeld is’. ,,Een schitterende en eerlijke strijd tussen twee coureurs, waarbij de Red Bull-coureur als winnaar uit de strijd kwam en dus zijn tweede plaats zeer knap wist te behouden.”