Sport/Voetbal
271321210
Voetbal

Graafschap moet nog wachten op periodetitel, Cambuur wint weer

Daryl van Mieghem is trefzeker voor De Graafschap in Dordrecht.

Daryl van Mieghem is trefzeker voor De Graafschap in Dordrecht.

DORDRECHT - De Graafschap heeft zich nog niet weten te verzekeren van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Daryl van Mieghem is trefzeker voor De Graafschap in Dordrecht.

Daryl van Mieghem is trefzeker voor De Graafschap in Dordrecht.

De Doetinchemmers gingen in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-2) niet in de fout, maar achtervolger Cambuur won eveneens, met 2-0 van Roda JC.

De Graafschap kwam na 20 minuten op achterstand omdat Robin Polley schitterend raak schoot van afstand. Een kwartier later had de ploeg al een voorsprong te pakken na doelpunten van Javier Vet en Daryl van Mieghem. Dat bleek voldoende voor de vijftiende zege van het seizoen, ondanks dat de bezoekers vanaf de 70e minuut met een man minder speelden na een rode kaart voor Mohamed Hamdaoui.

Mühren weer trefzeker

Cambuur boekte ten koste van Roda JC al de vijfde zege op een rij en blijft de ’normale’ stand aanvoeren. Robert Mühren zette Cambuur met zijn 22e van het seizoen op 1-0 en kort na rust bepaalde Michael Breij al de eindstand. De Friezen houden een voorsprong van vier punten op De Graafschap. Nummer 3 Jong Ajax won met 2-0 bij Helmond Sport. De Graafschap kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ de periodetitel veroveren.

Mendes Moreira

In het duel tussen Excelsior en FC Den Bosch vielen maar liefst tien doelpunten te noteren. Het werd uiteindelijk 6-4. Na een uur leidde Den Bosch nog met 3-2, maar na de rode kaart voor Jordy van der Winden ging het mis.

De eerdere wedstrijd tussen de twee clubs, in het stadion van de Brabanders, werd ontsierd door racistische spreekkoren aan het adres van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller van Excelsior maakte dit keer de 5-4.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie