Sport/Autosport
2734567
Autosport

’Rijd niet tegen elkaar’

Verstappen en Ricciardo krijgen startinstructie

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Teambaas Christian Horner van Red Bull geeft Max Verstappen en Daniel Ricciardo een duidelijke startinstructie mee voor de Grote Prijs van Mexico: rijd niet tegen elkaar, maar werk samen in het rechte stuk tot aan de eerste bocht.

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Max Verstappen en Daniel Ricciardo

De Nederlander en de Australiër staan zondagavond naast elkaar op de voorste startrij van het Autódromo Hermanos Rodríguez, een unieke situatie voor de renstal van Red Bull. Ricciardo heeft de pole, Verstappen startplek twee. Achter het duo van Red Bull staan Lewis Hamilton in zijn Mercedes en Sebastian Vettel in zijn Ferrari.

„Max en Daniel moeten afstemmen op elkaar om te voorkomen dat Hamilton en Vettel er voorbijgaan. We weten hoe snel Mercedes en Ferrari zijn op het rechte stuk. Ze moeten dus niet op elkaar letten, maar op die twee vlak achter hen”, aldus Horner op Sky Sports.

De teambaas wil met zijn opdracht ook voorkomen dat Verstappen en Ricciardo meteen na de start om de koppositie gaan vechten, met als mogelijke consequentie een crash. „Deze race wordt niet gewonnen in de eerste bocht. Het gaat hier vooral om wie het beste met de banden omgaat.”