Sport/Tennis
2735868
Tennis

Bertens sluit topjaar af als nummer 9

Kiki Bertens

Kiki Bertens

SINGAPORE - Kiki Bertens gaat als nummer 9 van de wereldranglijst op vakantie.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De 26-jarige tennister kan terugblikken op een geslaagd jaar waarin ze drie titels pakte, de kwartfinale haalde op Wimbledon en mocht meedoen aan de WTA Finals. Bij de seizoensfinale in Singapore bereikte ze afgelopen week de halve finale.

Bertens stond eind vorig jaar op de 31e plek van de mondiale ranglijst, nu behoort ze tot de top-10. De pupil van coach Raemon Sluiter moest in Singapore in de halve finale buigen voor Elina Svitolina. De 24-jarige tennisster uit Oekraïne schreef het toernooi zondag op haar naam en klom daardoor op de nieuwste wereldranking van de zevende naar de vierde plek.

Osaka zakt

De Japanse Naomi Osaka zakte van 4 naar 5, Petra Kvitova uit Tsjechië ging van de vijfde naar de zevende plaats. Simona Halep sluit 2018 af als nummer 1 van de wereld. De Roemeense kon in Singapore niet meedoen vanwege een rugblessure. Dat gaf Bertens de kans om als eerste reserve in te stromen.

Bij de mannen staat Robin Haase op plek 47. De ranglijst wordt aangevoerd door Rafael Nadal, gevolgd door Novak Djokovic en Roger Federer.