Sport/Voetbal
274044181
Voetbal

Begroting Waalwijkse club ook komend seizoen iets meer dan acht miljoen euro

RKC doet direct zaken na veiligstellen Eredivisie

Iliass Bel Hassani

Iliass Bel Hassani

RKC Waalwijk, sinds woensdagavond verzekerd van een verlenging van het verblijf in de eredivisie, heeft meteen zaken gedaan. De Waalwijkse club lichtte de optie in de contracten met doelman Joël Pereira en aanvaller Ilias Bel Hassani. Dat tweetal zal ook het komende seizoen dus in het Mandemakers-stadion te zien zijn.

Iliass Bel Hassani

Iliass Bel Hassani

Pereira maakte vorig seizoen de overstap van Manchester United naar RKC. Door een hernia was hij al spoedig uitgeschakeld. De doelman met de Portugese en Zwitserse nationaliteit kwam maar twee wedstrijden in actie. Etienne Vaessen fungeerde als de vaste doelman van de Waalwijkers. Bel Hassani zat een paar maanden zonder club voor hij zich vorige zomer bij RKC Waalwijk voegde.

De verwachting is dat er toch heel wat verschuivingen zullen zijn in de selectie. Voor centrale verdediger Melle Meulensteen is veel interesse. Datzelfde geldt voor Ahmed Touba. RKC is onderhandeling om het contract van Shawn Adewoye open te breken en te verlengen. De jonge Belgische verdediger, weggeplukt bij RC Genk, doet het bij RKC buiten verwachting, De Waalwijkse club verwacht dat er interesse voor hem zal zijn en wil zich met een langjarig contract indekken.

Budget komend seizoen

Alexander Büttner tekende al een driejarig contract bij De Graafschap. De huurovereenkomsten voor Jens Odgaard en Achaf el Bouchataoui lopen af. Voor Odgaard was in de winterstop interesse van Heerenveen en FC Groningen. Buiten de top drie in Nederland lijkt niemand in staat om hem te kunnen betalen. De Deen is eigendom van Sassuolo en keert in principe naar die club terug. Ook de contracten van spelers als Juriën Gaari, Vurnon Anita, Ayman Azil, Hans Mulder, Richard van der Venne en Finn Stokkers lopen af. De laatste vertrek mogelijk naar Go Ahead.

Volgens algemeen directeur Frank van Mosselveld blijft het budget van RKC het komende seizoen nagenoeg gelijk. Het afgelopen jaar werkte de Waalwijkse club met een begroting van 8,2 miljoen euro. Het spelersbudget bedroeg 3,1 miljoen. De inkomsten uit de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona - RKC had net als Willem II recht op een doorverkooppercentage - hebben daar geen invloed op. RKC gebruikte dat geld om extra investeringen te doen.