Nieuws/Sport
274121
Sport

Koeman: 'Het wordt zwaarder voor Klaassen'

Davy Klaassen

Davy Klaassen

Ronald Koeman heeft alle vertrouwen in zijn aankoop Davy Klaassen, maar de van Ajax overgekomen middenvelder zal flink aan de bak moeten bij Everton.

Davy Klaassen

Davy Klaassen

"Davy heeft op het goede moment in zijn loopbaan de overstap gemaakt", aldus Koeman in gesprek met de Liverpool Echo. "Hij heeft vier jaar bij Ajax gespeeld en ervaring opgedaan in Europa en bij het Nederlands elftal."

"Hij zal wel moeten wennen aan het hoge tempo waar we in spelen en het zal zwaarder voor hem worden, zeker vanuit fysiek oogpunt. Maar Davy heeft zich goed ontwikkeld als speler. Hij is intelligent en kan een wedstrijd lezen."

Klaassen kan volgens Koeman op meerdere posities uit de voeten. "Als we met een verdedigende middenvelder spelen, moet hij zich richten op een plek links of rechts op het middenvelder. Als we met een aanvallende middenvelder speler, kan hij zich ook op die plek richten."

"Eén van Davy's kwaliteiten is het opduiken voor het doel van de tegenstander. Ik zie het als een uitdaging om optimaal gebruik te maken van zijn kwaliteiten."

Koeman rekent op doelpunten van Klaassen: "Vorig seizoen maakte Romelu Lukaku (inmiddels vertrokken naar Manchester United, red.) 25 doelpunten, maar hij was meteen vrijwel de enige die scoorde. We moeten niet van één speler afhankelijk zijn, maar drie of vier spelers hebben die tien tot twaalf keer scoren. Alleen dan kunnen we een prominente rol spelen in de Premier League."